שינויים הורמונאליים

שינויים הורמונאלייםתסמונת קדם וסתית, כאבי מחזור חזקים ותסמיני וסת הממשיכים עד גיל המעבר, עליות ומורדות הורמונאליות עשויות להמיט קשיים משמעותיים על חיי נשים. מאמר זה מסביר כיצד להתמודד עם השינויים ההורמונאליים הנגרמים כתוצאה מהשפעות המחזור החודשי.

הורמונים עשויים להשפיע על מצב הרוח, המשקל, התשוקה למזונות ואפילו על הרצון ביחסי מין. נשים רבות מתמודדות ללא קשיים מיוחדים עם תסמיני המחזור החודשי, אך אחרות סובלות משינויים הורמונאליים המשפיעים כמעט על כל היבט בחייהן.

שמן פיגם

שמן פיגם - שמן הפלא להקלה בכאבי מחזור

מריחת השמן על הבטן התחתונה מניעה את הרחם ומשככת כאב.

למידע נוסף והזמנה עם שליח עד הבית הקליקי כאן

השפעות השינויים ההורמונאליים

נשים רבות מושפעות באופן משמעותי ביותר מתנודות הורמונאליות, המתבטאות לעיתים בתשישות מוחלטת, כאילו אבדה השליטה על החיים. תזונה, מתח, חרדה, דיכאון, ואפילו פעילות גופנית, יוצרים השפעות הורמונאליות, כך שהיבטים רבים בחיים עשויים להשתבש.

אך קיימות אפשרויות רבות לשנות את השפעות ההורמונים על התחושות, ולעיתים, אפילו השינויים הקטנים ביותר משפיעים באופן ניכר על השחרור מזוועות ההורמונים

אימת ההורמונים – שנות הפוריות

נשים רבות עוברות את שנות הפוריות באמצעות תסמינים הקשורים למצב הרוח. מבחינה רפואית, כל התרחישים המופעלים ממש לפני המחזור החודשי, כגון כאבי מחזור, שלשולים ורגישות בחזה, נחשבים לתסמונת קדם וסתית. אך נשים רבות חוות תסמינים רגשיים משמעותיים, הכוללים דיכאון קל עד בינוני, חרדות, מצבי רוח, מלנכוליה, רגישות, ואפילו כעס ושנאה עצמית.

שיח אברהםSolaray - שיח אברהם, 100 כמוסות צמחיות

תמיכה לנשים בזמן המחזור

קני עכשיו באתר iHerb בעברית

מומחי גניקולוגיה מסבירים שתנודות במצב הרוח ותסמינים אחרים אינם מצביעים בהכרח על רמות חריגות של הורמונים. כל המחקרים שנערכו בקרב נשים עם תסמונת קדם וסתית מראים כי רמות ההורמונים שלהן תקינות.

חידת הגורמים להשפעות ההורמונים

חלק מהחוקרים מאמינים שמטבוליים מסוימים של ההורמונים במוח, גורמים לשינוי במצב הרוח, או שחלק מהנשים חוות שינויים הורמונאליים באופן שונה. אף אחד אינו יודע בוודאות מהו הגורם להשפעות ההורמונים על ההתנהגות והתסמינים הפיזיים.

אלא שבעוד שרופאים אינם יודעים מה גורם לתסמינים, קיימות שיטות לשלוט בהם. אמנם לא ניתן לשנות את הפיזיולוגיה, אך ניתן לשנות את החיים, ולהתמודד בחיוב עם השינויים ההורמונאליים.

התמודדות עם תסמונת קדם וסתית

קו ההגנה הראשון הוא הפחתת צריכת המלח לשם הפחתת הנפיחות, כולל מניעת שימור מים במוח. פעולה זו עשויה להקל על תסמינים פיזיים ורגשיים. מומלץ אף להפחית צריכת סוכרים וקפאין, העלולים להחמיר תסמינים קדם וסתיים.

קריסטל סטאר וומנס בסט פרנדקריסטל סטאר - חברתה הטובה של האישה.

16 צמחי מרפא מספקים תמיכה לזמן המחזור.

קני עכשיו באתר iHerb בעברית

מדענים סבורים גם שנשים צריכות להימנע ממשקאות מוגזים ממותקים המכילים אספרטיים ומזונות המכילים מונו סודיום גלוטמט. רכיבים אלו מלאים באקסיטוטוקסינים, כימיקלים המשפיעים על תאי מוח ועשויים להחמיר תסמינים קדם וסתיים.

תזונה, משקל בריא וגלולות למניעת הריון

מומלץ לקחת ויטמינים בצורת תוספים או הוספתם לתזונה. ויטמין B6 נמצא בשעועית, אגוזים, קטניות, ולחם דגנים. רמות גבוהות של אבץ ומגנזיום כוללות עופות, דגים וירקות.

יש להקפיד על משקל בריא, אך להימנע מצעדים קיצוניים המובילים לעודף משקל או תת משקל. התעמלות קבועה שאינה מוגזמת מסייעת להקלת תסמינים קדם וסתיים. גלולות למניעת הריון מסייעות לייצב את רמות ההורמונים.

שינויים הורמונאליים לפני גיל המעבר

תסמיני גיל המעבר עשויים להתחיל מוקדם, בסוף שנות השלושים או מאוחר, בסוף שנות הארבעים. זוהי התקופה שבה ייצור הביציות מתדלדל וההורמונים מתחילים להשפיע על החיים.

הדבר הראשון שקורה הוא הפסקה במאפיינים תקינים של מחזור הווסת, שהופך להיות לא סדיר. סימנים אלו מעידים על האטת הביוץ, ועשויים לגרום לתנודות קיצוניות בהורמונים.

נשים רבות סבורות שהירידה הפתאומית באסטרוגן מהביציות אינה גורמת לבעיות וסיבוכים, אך בפועל, תנודות האסטרוגן, בשילוב עם הפחתת הפרוגסטרון, אחראים לתסמינים אופייניים רבים של גיל המעבר. תסמינים אלו כוללים שינויים במצב הרוח, רגישויות, גלי חום, הזעות ליליות ובעיות זיכרון.

התמודדות עם שינויים הורמונאליים בגיל המעבר

אם אישה אינה שולטת על התסמינים הקדם וסתיים בגילאי עשרים ושלושים, היא עשויה לסבול משינויים הורמונאליים קיצוניים בשנות הארבעים, ולהימשך לטווח הארוך. מייאש ככל שזה נשמע, גם תסמינים אלו ניתנים לשליטה.

בדומה להתמודדות בשנות העשרים והשלושים, גם בגיל המעבר קו ההגנה הראשון צריך להיות שינויים תזונתיים. אם טרם הפחתת בצריכת המלח, הסוכר והקמח הלבן, התחילי עכשיו, והימנעי אף מקפאין ויין, העשויים להחמיר את תסמיני גיל המעבר.

מומלץ להגביר את צריכת חומצות שומן אומגה 3, הנמצאת בזרעי פשתן, אגוזי מלך וביצים, ולהגביר את צריכת הסידן. תזונה נכונה היא תוכנית אכילה נמוכה בסוכרים, הכוללים פחמימות פשוטות כגון לחם, פסטה ומאפיים, והחלפתם בפחמימות מורכבות כגון פירות וירקות בתוספת חלבון וסיבים.

עוד בנושא:

מחזור חודשי ארוך – התמודדות עם הכאבים הנלווים

דילוג לתוכן