משככי כאבים לכאבי מחזור

משככי כאביים לכאבי מחזוררוב הנשים מכירות היטב את התופעה של כאבי המחזור המגיעים לשיאם ביומיים שלפני קבלת הוסת. גם אם אצל רוב הנשים הכאבים הם ברמה נסבלת, עדיין תפקוד מלא עם כאבי בטן וגב הוא קשה.

כאשר מדובר על כאבים בלתי נסבלים ומשתקים הדבר בעייתי עוד יותר. איך אפשר להתמודד ביתר קלות עם התסמינים? איך אפשר לעזור לכאבי המחזור?

שמן פיגם

שמן פיגם - שמן הפלא להקלה בכאבי מחזור

מריחת השמן על הבטן התחתונה מניעה את הרחם ומשככת כאב.

למידע נוסף והזמנה עם שליח עד הבית הקליקי כאן

כאבי מחזור והתופעות המתלוות אליהם

כאבי המחזור כוללים בעיקר כאבי בטן, גב ומותניים ברמה כזאת או אחרת. כשעוצמת הכאבים גבוהה עלולות להתלוות תופעות לא נעימות נוספות כמו בחילות, הקאות וכאבי ראש. אצל נשים רבות מתלוות לכאבים גם תופעות רגשיות כמו שינויי מצב רוח קיצוניים.

הגורמים לכאבי המחזור

סיבה חד משמעית לכאבי המחזור לא נמצאה עדיין. השערה רווחת היא כי כאבי המחזור נובעים כנראה מן השינויים ההורמונליים שעובר הגוף במהלך מחזור חודשי, במיוחד סביב הביוץ והשיא הוא לקראת הוסת.

היום מטילים ספק בהשערה זו כי לא נמצאה פעולה הורמונלית חריגה בקרב נשים הסובלות מכאבי מחזור חזקים לעומת נשים אחרות. גורם נוסף אשר הולך ותופס מקום משמעותי יותר  הוא קבוצת חומרים כימיים הנקראת פרוסטגלנדינים. הפרשה מוגברת של פרוסטגלנדינים לקראת ימי הוסת גורמת להתכווצות יתר של שרירי הרחם המביאה בסופו של דבר לנשל רירית הרחם. התכווצות מוגברת גורמת לכאבים.

שיח אברהםSolaray - שיח אברהם, 100 כמוסות צמחיות

תמיכה לנשים בזמן המחזור

קני עכשיו באתר iHerb בעברית

כאב ראשוני מול כאב שניוני

כאשר מחפשים את הגורם לכאבי מחזור, יש להבחין בין גורם ראשוני לגורם שניוני. כאבי המחזור נחלקים לכאב ראשוני וכאב שניוני. כאב ראשוני נובע ישירות מן השינויים העוברים על הגוף במהלך המחזור החודשי וכולל את הגורמים שהוזכרו בסעיף הקודם.

כאב שניוני יכול להתפתח כתוצאה ממחלה כלשהי, מדלקת באזור האגן, או מאנדומטריוזיס– תופעה בה ישנה נדידה של רירית הרחם לכיוון שריר הרחם או האגן והיא גורמת לכאבים חזקים בזמן הוסת. גם סיבוך בהתקן תוך רחמי יכול לגרום לכאבים חזקים. גורם מסוג זה יתגלה רק בבדיקה גניקולוגית. לכן על מנת לטפל בכאבי מחזור ביעילות מומלץ ללכת לבדיקה.

משככי כאבים וכאבי מחזור

  • תרופות נוגדות כאב ממפחת נוגדי דלקות לא סטרואידליות: כיוון שכאבי המחזור נובעים פעמים רבות מן העליה ברמת הפרוסטגלנדינים, תרופות המפחיתות את רמת הפרוסטגלנדינים יכולות לסייע באופן משמעותי. כך פועלות תרופות ממשפחה זו. עם תרופות אלה נמנות תרופות בהן החומר הפעיל הוא איבופרופן והן כוללות תרופות מוכרות כמו נורופן, אדוויל, אדקס ועוד. תרופות אלה ניתנות לרכישה ללא מרשם. גם אספירין שייך למשפחה זו אך אותו יש ליטול על קיבה מלאה ועם כוס מים והוא לא מומלץ לבעלות קיבה חומצית.
  • משפחת הפאראצטמול: משפחת הפאראצטמול כוללת את האקמול, דקסמול או פאראמול. תרופות אלה נחשבות לפחות יעילות ממשפחת תרופות נוגדות דלקות לא סטרואידליות, אך עדיין ניתן להשתמש בהן. הן יכולות להקל במידה מסוימת כאשר הכאבים הם קלים עד בינוניים. כאשר כאבי המחזור חזקים לא כדאי להסתמך עליהן.
  • משפחת הדיפירון: כוללת את האופטלגין או וי דלגין. גם משפחת תרופות זו נמצאה כפחות יעילה ממשפחת התרופות נוגדות דלקות לא סטרואידליות.
  • גלולות נגד הריון: גלולות נגד הריון המכילות גם אסטרוגן ופרוגסטרון מונעות את פעולת הביוץ וגם מפחיתות את ייצור הפרוסטגלנדינים. היום ישנן גלולות חדשות יותר המכילות אסטרוגן טבעי יותר ומדמות את רמות האסטרוגן בזמן המחזור הטבעי. נמצא שאסטרוגן זה עוזר בהפחתת תופעות נוספות מלבד הכאבים כמו גודש בשדיים, כאבי ראש ועוד ואף משפיע פחות על לחץ הדם ורמת הסוכרים והשומנים בדם מהאסטרוגן מהסוג הישן יותר.
דילוג לתוכן